tysk sprogkursus

Tysk sprogkursus gør dig klogere på din nabo

Tysk sprogkursus gør dig klogere på din nabo

Det er ikke så længe siden, at vi fejrede genforeningen med Sønderjylland, og i det nordlige Tyskland så har vi stadig et dansk mindretal, mens der i det sydlige Danmark er et tysk mindretal.

I gamle dage talte vi generelt tysk herhjemme som hverdagssprog, men det er som om, at sproget langsomt er begyndt at fase sig ud blandt dem, der kan vælge sproget, da det ikke længere er obligatorisk mange steder at have.

Og hvis man skal vælge et sprog andet end engelsk at lære i skolen, så forsøger mange sig med forskellige slags, der ligger længere væk fra tysk – og det er egentlig synd og skam.

Danmark har en lang historik med det tyske, og det er både på godt og ondt, men vi hænger stadig sammen, og Tyskland er stadig en af vores hyppige handelspartnere, og så er der flere steder i Europa, hvor man taler tysk.

Det kan godt være, at det generelle Tyskland måske ikke har den store interesse for Danmark, når de grænser op til så mange andre lande, og Danmark er en minimal spiller i det store og hele i sammenligning med Tyskland, men vi har en længere historik med landet, som vi simpelthen ikke må lade dø ud, bare fordi vi ikke behøver at lære tysk.

Mange giver nemlig udtryk for, at tysk er et svært sprog at lære, og at der er mange undtagelser; flere, end der er regler.

Men tysk er faktisk nemt i den forstand, at udtalelsen er den samme, modsat på dansk med mange år, og når man først begynder at få et greb om sproget, så begynder man langsomt at kunne regne ud, hvad der er op og ned i sproget.

Derfor kan begyndelsen godt virke svær, men hvis man er lydhør og modtagelig for at lære sproget, så kan du blandt andet tage et tysk sprogkursus i Aarhus