Nem opskrift på svampet banankage

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Står du og skal strikke en kage sammen til børnenes fødselsdag, til en hyggeaften med veninderne eller til middagsgæsterne? Så skulle du måske overveje en banankage. Det er nemlig en velsmagende og svampet kage, som falder i smag hos langt de fleste – både børn og voksne. Og så er det en kage, som er utrolig nem at lave, selvom du ikke ligefrem er en haj til bagning. En banankage vil hurtigt få dig til at se ud som om, du har prøvet det før, og det er næsten garanteret, at alle bliver glade.

En banankage er – som navnet tydeligt melder – baseret på bananer. Og det er netop dem, der giver kagen sin svampede konsistens. De er nemlig fantastiske til at suge væske og give fugt til kagen på en virkelig lækker måde. I opskriften på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/27734/banan-kage-med-chokolade-stykker er der tilføjet chokoladestykker, og samspillet mellem banan og chokolade behøver man ikke være i tvivl om. Det er en klassisk kombination, hvor de to råvarer virkelig formår at fremhæve hinandens smag. Grundet sødmen og smagen fra både bananer og chokolade er der derfor heller ikke behov at tilsætte særlig meget ekstra sødme, og derfor er der minimalt med sukker i kagen.

En anden fordel ved banankagen er, at det er utrolig nemt at lave en stor portion. Pisk en stor portion dej sammen i løbet af ingen tid og hæld det direkte over i en kageform som fx en bradepande eller en brødform. Så skal den bare stå og passe sig selv, mens du får ordnet de sidste ting til gæsterne og mærker duften af nybagt kage brede sig i stuen. Nemmere bliver det vist ikke. Så få købt ingredienserne (hvis ikke du har dem liggende i køkkenet allerede) og kast dig bare ud i denne lækre, velsmagende og svampede kage. Det er en sikker vinder til dessertbordet.

Comments are closed.