melatonin

Giv din melatonin produktion en hjælpende hånd

Giv din melatonin produktion en hjælpende hånd

I disse år oplever flere og flere danskere problemer med at få søvn nok. Det er især unge mennesker, som slås med søvn besvær og søvnløshed, og som derfor er trætte og uoplagte i dagtimerne. Mangel på søvn kan føre til koncentrations besvær, hvilket er temmelig kritisk, hvis man skal forestille at kunne koncentrere sig i skolen eller på gymnasiet – eller måske endda på en krævende universitets uddannelse.

Det er derfor vigtigt at opbygge gode og sunde søvnvaner, således at man får afholdt den påkrævede hviletid. Både kroppen og hjernen har brug for den gode dybe søvn, til genopbygning, restitution og oprydning. Og når du ikke sover ordentligt, vil begge dele blive påvirket deraf i negativ retning.

Hvad kan jeg gøre for at sove bedre?

Mange mennesker oplever til deres store frustration, at de ikke kan sove, selvom de gerne vil. Det er nærmest at sammenligne med tortur, når man i timevis vender og drejer sig uden at kunne få ro på krop og hjerne. Denne form for søvnløshed skyldes som regel et lavt melatonin niveau i kroppen.

Årsagen til det lave niveau af melatonin er i langt de fleste tilfælde, at man har udsat sig selv for kunstigt lys indtil kort før sengetid. Det kunstige lys fra skærmene på eksempelvis tablets og smartphones kan nemlig narre hjernen til at tro, at det stadig er dag, og at man derfor skal være vågen. Dermed vil frigivelsen af kroppens eget søvnhormon, melatonin, udeblive. Og så får du ikke lukket et øje.

Derfor skal du bandlyse alle skærme fra dit soveværelse, og holde dette mørkt og roligt. Hvis du ønsker et yderligere boost af dit melatonin niveau, kan du indtage tryptofan holdigt kost tilskud så som Zenbev. Tryptofan stimulerer frigivelsen af melatonin, og kan således hjælpe den gode søvn på vej.

Læs mere på melatoninguide.dk