brygudstyr fra albryg

Få råd og vejledning før du vælger brygudstyr

Få råd og vejledning før du vælger brygudstyr

Selvom det på ingen måde er nødvendigt med et professionelt brygudstyr for at kunne brygge øl hjemme, hjælper det på kvaliteten af øllen, og det bliver nemmere at eksperimentere med forskellige smagsnuancer og ingredienser, end hvis man kun har et simpelt begyndersæt.

Du kan få råd og vejledning til valg af brygudstyr, så du ender med det helt rigtige f.eks. her https://www.albryg.dk/brands/ncaa-verodan-a-s. Det skal være så du har mulighed for at øge din produktion, men det skal ikke være så stort, at du kun bruger en brøkdel af de muligheder det tilbyder.

Lær at brygge øl

Inden du begynder at investere i et brygudstyr kan du sagtens bruge et startskit og finde ud af om det er en hobby der interessere dig – også på den lange bane. Der er flere muligheder for at lære at brygge øl.

Du kan tage et ølkursus som varer en lille dags tid. Her lærer du det basale når du skal brygge øl og derfra kan du så prøve dig frem. Et godt råd er at du arrangere at nogle henter dig. Der vil være smagsprøver og den øl du har brygget vil du få med hjem. Det kan være lidt besværligt at tage 20 liter øl med i bussen.

Du kan lærer mere fra en af de mange forskellige bøger der findes om ølbrygning. Derudover findes der også et utal af YouTube videoer, som viser forskellige brygningsmetoder. 

Ellers er det blot at prøve sig frem og se hvad der fungere og hvad der ikke fungere. Lav en logbog, hvor du skriver dine eksperimenter ned, hvilke ingredienser du har brugt og hvor meget. 

I dag brygger mange øl på hobbyplan, men det er ikke så mange år siden, at det var helt almindeligt at man bryggede husets øl hjemme. Det var typisk kvinderne der bryggede øllet i bryggerset.