Misbrugscenter

Et ophold på et misbrugscenter kan hjælpe dig ud af afhængigheden

Et ophold på et misbrugscenter kan hjælpe dig ud af afhængigheden

Et pillemisbrug opstår, når den receptpligtige medicin, som i virkeligheden skulle hjælpe os til at sove, befri os fra angst eller depression, eller dulme smerter i kroppen, anvendes rekreativt over en længere periode end tilsigtet. Herved kan en farlig afhængighed af stoffer i denne medicin opstå – en afhængighed, som gør os ude af stand til at lægge medicinen på hylden.

Grunden til, at det kan være rigtig farligt at spise eksempelvis beta blokkere, stærke, smertestillende piller eller søvn inducerende medicin i større mængder – og over længere perioder – er, at disse typer medicin i lige så høj grad som alkohol eller andre afhængigheds skabende stoffer kan virke nedbrydende på kroppen såvel som på sindet.

Et afhængighedsbetinget misbrug af receptpligtig medicin er lige så skadeligt for det fysiske og mentale velbefindende såvel som for de sociale relationer og evnen til at fungere i hverdagen, som et alkohol misbrug eller et misbrug af hårdere stoffer. Dette skyldes, at de grundlæggende faktorer, som kendetegner afhængighed og misbrug, er de samme uanset objektet for misbruget.

En pillemisbruger vil begynde at udvise samme adfærd som en alkoholiker eller narkoman, når misbruget når et vist niveau. Stoffet vil blive det centrale i vedkommendes liv, og alt andet, som burde være vigtigere, bliver skubbet til side. Dette gælder venner, familie, job og i det hele taget alle de faktorer, som burde udgøre fundamentet for en velfungerende tilværelse.

Kom ud af pillemisbruget – få hjælp på et misbrugscenter

Hvis du er bange for, at dit medicin forbrug er ved at tage overhånd, kan du med fordel kontakte et misbrugscenter. På Behandlingscenter Stien vil du udelukkende møde forståelse for din situation, samt få den mest kvalificerede vejledning fra erfarne misbrugskonsulenter. Behandlingscenter Stien arbejder med top kompetent personale, her i blandt misbrugskonsulenter, som selv har gennemgået et afvænningsforløb.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk