termisk kikkert

en termisk kikkert giver ekstra muligheder

en termisk kikkert giver ekstra muligheder

advertorial

Vil du se dyrene bevæge sig i krat og skov, selv når det er bælg ravende mørkt ? Du kan få en termisk kikkert på https://www.jagtkiosken.dk/da/120-termiske-kikkerter

En termisk kikkert kan se varmeudstråling og skelne varme legemer fra koldere omgivelser. det kan for eksempel være dyr, der gemmer sig i et krat. varmestrålingen stoppes ikke af bevoksningen og derfor kan omridset af dyrene ses selv i mørke. En termisk kikkert er en af flere typer af udstyr, der kan bruges til at se med i mørke.

Det giver en ekstra fordel at kunne iagttage dyrene om natten selv når de tror sig i skjul. Mange dyr er primært aktive om natten og derfor er det en helt særlig oplevelse at kunne følge dem på det tidspunkt. Nogle af de termiske kikkerte er indrettet, så man kan vælge kun at se termisk eller at få en almindelig kikkerteffekt.

termisk kikkert

For eksempel bruges en termisk kikkert ofte ved jagt på vildsvin om natten. Jo varmere dyret er, des klarere vil det stå i kikkertens gengivelse. Der findes termiske kikkerter, der kan monteres på en riffel.

Termisk udstyr og kameraer bruges mange steder, ikke bare jagt

Der er mange andre områder end inden for jagt, hvor den termiske teknologi er nyttig. Inden for militæret bruges termisk sigte og målsøgning, lige som det selvfølgelig er nyttigt også for soldater om natten at kunne se personer bevæge sig i mørket.

Man bruger også termiske kameraer, der lige som kikkerten kan se varmeudstråling, når man skal undersøge huses energieffektivitet. Man kan ved at tage et termisk billede af et hus se, hvor varmen slipper ud. De steder står klart frem fordi de er varmere end omgivelserne. Når man har fundet de steder, hvor varmen undslipper, kan man nemmere lave en målrettet energirenovering ved at fokusere på netop de områder.